0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Băcioi
Serviciu suport magazin online: +373 3000 1515
Supermarket online
Coșul meu 0 MDL

0

Simte prospețimea produselor de panificație create acasă, în Moldova

Cu poftă după reţete de mult păstrate, pentru cele mai alese gusturi, zi de zi aducem pe masa ta gustul adevărat al produselor moldovenești!
Aromate, crocante și îmbibate cu dragoste, așa sunt produselor de panificație create acasă, în Moldova! Vino în magazinele Linella și redescoperă adevărata prospețime a bunătăților de acasă și savurează-le împreună cu cei dragi.

 

Pâinea este mereu prezentă pe masa noastră, gata să ne satisfacă papilele gustative, de aceea ți-am pregătit câteva sfaturi și curiozități, de care cu siguranță nu cunoșteai.

CUM SE MĂNÂNCĂ PÂINEA CONFORM BUNELOR MANIERE?
O serie de sortimente de pâine și cum se mănâncă fiecare:

- Pâinea moale (chifle/brioșe) - se rupe în jumătate cu mâinile după care se rup la fiecare înghițitură și la dorință, bucățelele se ung individual cu unt;
- Pâinea tare *felia - se taie în jumătate sau în sferturi;
- Pâinea caldă *felia - se ține de partea laterală, nu în palmă și la dorință, se unge imediat cu unt;
- Bagheta se taie cu un cuțit și se aduce la masă tăiată felii într-un coș. În nici un caz, ea nu se va rupe cu mâna;
- Grisinele se rup în două, în cazul în care sunt prea lungi, pentru a evita ruperea lor pe măsură ce le mâncăm.
- Crutoanele dau textură mâncărurilor și nu se mănâncă niciodată cu degetele. Se iau din bolul comun cu lingura.
- Lipia se ia din coș și se rupe atât cât avem nevoie pentru a mânca.
 

CUM SE DEPOZITEAZĂ CORECT PÂINEA?

1. Nu depozita pâinea în plastic (plasticul creează un mediu umed, ceea ce sporește dezvoltarea mucegaiului);
2. Nu plasa pâinea în frigider;
3. Învelește pâinea într-un prosop de bucătărie sau într-o pungă de hârtie;
4. Depozitează pâinea într-un mediu uscat;
5. În cazul în care nu înțelegeți că nu reușiți să consumați pâinea, depozitați-o la congelator. Înveliți-o într-o folie de plastic și plasați-o direct în congelator. O puteți ține astfel - o lună! Când doriți să o consumați, puneți pâinea în cuptor. Voila!


DE CE SE FAC “TĂIETURILE” PE SUPRAFAȚA PÂINII?

Franzela cu tăieturi a apărut în secolul al XIX-lea, datorită eforturilor brutarilor francezi. Această pâine a fost menționată pentru prima dată de François de Vaudreuil, care a scris multe cărți despre gastronomie. Inițial „tăieturile” se realizau doar pe copturile destinate persoanelor bogate. Acest element avea atât funcție decorativă, cât și tehnologică.

Luând în considerație modul specific de preparare, precum și rețeta aluatului, unele tipuri de pâine au obiceiul de a se acoperi cu crăpături în timpul coacerii. „Tăieturile” sunt necesare anume pentru evitarea apariției acestor crăpături (fenomenul se mai numește - “explozia pâinii”).

Mențiune: nu toate preparatele au nevoie de tăieturi. Chiflele și franzelele împletite, precum și pâinea multistratificată, nu se crapă.

 

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes