0
Într-un bol mare, se amestecă sarea, zahărul, oțetul, foile de dafin și boabele de piper. Se toarnă deasupra 1 litru de apă fierbinte. Se amestecă până când sarea și zahărul se dizolvă complet. Se lasă marinada să se răcească la temperatura camerei.
Se spală roșiile și se desprind de pe crenguțe, lăsând codițele intacte. Se înțeapă fiecare roșie de câteva ori cu o scobitoare. Se tarnă apă clocotită peste ele. Se scurge apoi apa fierbinte și se răcoresc roșiile imediat cu apă rece. Se curăță de coajă.
Pe fundul unui bol încăpător, se pune mărarul , ceapa tăiată rondele subțiri, usturoiul feliat și la dorință ardeiul iute. Se așază roșiile decojite deasupra.
Se toarnă marinada răcită peste roșii, astfel încât să fie complet acoperite. Se acoperă bolul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 24 de ore.
După o zi, roșiile marinate sunt gata de servit! Sunt aromate, ușor picante și perfect echilibrate între dulce, sărat și acrișor.
Roșii cherry
Sare, zahăr
Boabe de piper negru
Usturoi
Mărar
Ardei iute
Ceapă
Oțet 9%
Comandă mai mult,
plătești mai puțin pentru livrare!
0 - 499 lei: 60 lei
500 - 1399 lei: 45 lei
de la 1400 lei: Livrare gratuită