0
Într-un bol se bate oul, gălbenușul, zahărul, zahărul vanilat, sarea și laptele rece cu un tel, până se obține un amestec omogen.
Într-un alt bol se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă untul rece, tăiat cuburi. Se freacă amestecul cu degetele până se obține o textură nisipoasă, ca de firimituri.
Se toarnă ingredientele umede peste cele uscate și se amestecă cu o spatulă, apoi se frământă puțin.
Se învelește aluatul în folie alimentară și se lasă la rece pentru 30 de minute.
Se amestecă vișinele fără sâmburi cu zahăr și amidon într-o crătiță, apoi se pune pe foc și se fierbe 1 minut din momentul în care începe să clocotească, până se îngroașă.
Se împarte aluatul în 2 părți: întinde 2/3 într-o tavă rotundă, formând baza și marginile. Se toarnă umplutura răcită.
Restul de aluat se taie fâșii și se așează peste vișine în formă de grilaj. Se unge cu albuș și se presară zahăr brun.
Se coace la 180°C timp de 40–50 minute, până se rumenește. Se lasă 30 de minute înainte de servire.
Se servește simplă sau cu înghețată.
Ouă
Zahăr
Lapte rece
Făină
Praf de copt
Zahăr vanilat
Unt
Sare
Amidon de porumb
Vișine fără sâmburi