0
Se pune coacăza neagră cu zahărul într-un vas, se pasează cu un blender, apoi se trece printr-o sită.
Se toarnă jumătate din lichior în compoziție și se amestecă.
Se bate smântâna dulce-rece, zahărul pudră și vanilia până se formează vârfuri moi, apoi se dă la rece.
Mascarpone-le la temperatura camerei, se amestecă bine cu o spatulă.
Se adaugă smântâna bătută, în câteva etape, și se amestecă ușor de jos în sus.
Când crema devine netedă și pufoasă, se toarnă lichiorul rămas și se amestecă până la o masă omogenă.
Se pune puțină cremă la baza unei forme.
Se așează un strat de biscuiți.
Apoi un strat de piure de coacăză urmat de un strat de piure de coacăză.
Se continuă până se ajunge la o înălțime medie.
Se nivelează cu cremă suprafața și se dă la frigider pentru 5 ore.
Înainte de servire se decorează tiramisu-ul cu fulgi de ciocolată și melisă.