0
Pentru biscuiți:
1. Se prăjesc semințele de floarea-soarelui până se rumenesc frumos. Se lasă să se răcească complet.
2. Se amestecă următoarele ingrediente: făina de grâu, fulgii de ovăz, semințele de floarea-soarelui, praful de copt, praful de sare și răchițelele uscate.
3. Se bate untul la temperatura camerei cu zahărul brun și zahărul vanilat până iese o textură pufoasă.
4. Se adaugă oul și se amestecă până la omogenizare.
5. Se încorporează amestecul solid în untul bătut și se formează biluțe de 25-30 g.
6. Se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament, se aplatizează ușor și se pune la copt pentru 20 de minute, 180 °C.
Pentru ceai:
1. Se adaugă într-un ceainic: struguri, felii de mere, felii de portocală, un baton de scorțișoară, ceai de fructe și miere.
2. Se acoperă cu apă fiartă și se lasă la infuzat pentru 5 minute.
Savurează cu plăcere!
Fulgi de ovăz
Făină
Semințe de floarea soarelui
Ouă
Unt "Bun Străbun"
Scorțișoară
Esență de vanilie
Zahăr brun
Sare
Praf de copt
Miere "Bun Străbun"
Rachițele uscate
Portocală
Mere
Struguri
Apă
Ceai (negru sau de fructe)