0
1. Într-o cratiță cu fundul gros se topesc 2 linguri de zahăr până culoarea devine maro. Apoi se ia cratița de pe foc, se toarnă apă clocotită, se adaugă zahărul rămas, mirodeniile și se amestecă continuu până se aduce amestecul în punctul de fierbere.
2. Se ia cratița de pe plită, se încorporează 1/3 din făină și se amestecă cu o lingură de silicon.
3. Într-un vas se pune oul și se amestecă cu untul topit. Compoziția obținută se toarnă în masa comună și se amestecă până la o masă omogenă.
4. Treptat se încorporează 1/3 din făină.
5. Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu sucul de lămâie și se adaugă în restul ingredientelor. La final se adaugă făina rămasă și se formează aluatul.
6. Se modelează bile a câte 45g fiecare, se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament (lăsând spațiu între ele) și se coc 13-15 minute la temperatura de 220C.
7. Pentru glazură: se bate albușul de ou cu zahăr, până se obține o masă albă pufoasă, se toarnă apă și se încorporează glazura.
8. Biscuiții răciți se ung cu glazura pregătită și se lasă câteva ore pentru a se stabiliza.
Poftă bună!
Făină
Zahăr
Unt "Bun Străbun" 72%
Ouă
Apă
Bicarbonat de sodiu
Suc de lămâie
Mirodenii
Albuș de ou