0
Se bat ouăle și zahărul până la o masă pufoasă, aproximativ 10 minute, viteză mare.
Se toarnă untul topit, se adăugă iaurtul și coaja rasă de la 2 lămâi, se amestecă, apoi îse încorporează făina și praful de copt.
Se toarnă aluatul într-o formă cu diametru 20-22 cm, prealabil unsă cu unt și presărată cu făină.
Se dă la cuptor pentru 50-70 de minute la temperatura 160 C.
Pentru sirop: se aduce în punctul de fierbere sucul stors de la lămâi ( aproximativ 170-180 ml ) împreună cu 90 grame- zahăr.
Se face multe găuri cu un frigărui de lemn peste toată suprafața prăjiturii .
Cu o perie de silicon, se însiropează prăjitura.
Se decorează prăjitura cu lămâie confiată , mentă și bomboane decorative sau flori comestibile.
Savurați cu plăcere!
Lămâi
Praf de copt
Ouă
Făină
Iaurt
Unt
Zahăr
Comandă mai mult,
plătești mai puțin pentru livrare!
0 - 499 lei: 60 lei
500 - 1399 lei: 45 lei
de la 1400 lei: Livrare gratuită