0
Se prăjesc alunele de pădure 10 minute, temperatura 180 C, amestecând periodic.
Să răcesc și se măcinează fin.
Într-un vas, se amestecă untul moale, vanilia și zahărul pudră cu o spatulă, se adaugă nucile măcinate și se amestecă din nou până la omogenizare.
Se adaugă un ou, sare și la final făina de grâu și se amestecă pănă se obține un aluat moale. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 2-3 ore.
Se împarte aluatul a câte 4-6 grame, se formează biluțe și se transferă pe o tavă tapetată cu hârtie de pergament și se coace 13-15 minute la temperatura 170 C, apoi se răcesc complet.
Pe jumătate din biscuiți se pune cremă de alune cu ciocolată (aproximativ 1/4 linguriță), apoi se acoperă cu jumătățile rămase și se dă la rece pentru 20-30 de minute pentru a se întări.
Savurați cu plăcere!