0
1. Se curăță toate legumele și se taie în cuburi mici.
2. Se toarnă ulei de măsline într-o cratiță și se prăjește ceapa, usturoiul și păstârnacul.
3. După 5-7 minute, când păstârnacul devine moale se adaugă cartofii, rădăcina de țelină și prazul. Se toarnă bulionul și oțetul, se adaugă sare, piper și cimbru, după gust.
4. Se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă 45-60 minute.
5. Se ia de pe foc și se pasează cu blenderul până la obținerea unei texturi fine.
6. Se toarnă smântâna dulce și se fierbe din nou.
7. Supa se servește cu brânză feta, verdeață, fulgi de ardei iute și crutoane.
Poftă bună!
Rădăcină de țelină
Cartofi
Ceapă
Praz
Păstârnac
Usturoi
Bulion de pui sau legume
Frișcă 18%
Ulei de măsline
Oțet de mere
Piper negru
Sare
Cimbru uscat