+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare mîine de la 10:00 până la 14:00

Serviciu suport magazin online:

Tot ce-i mai bun din lapte - Produs acasă, cu drag de la gospodarii noștri

Simte…
Savurează…
Alege…
lactatele adevărate moldovenești, produse cu dragoste #acasă.

Întrucât Linella este o companie 100% autohtonă, în fiecare zi avem grijă să îți punem la dispoziție produse accesibile, sănătoase și naturale. Aducem pe masa ta savoarea bunătăţilor pe bază de lapte, delicioase și hrănitoare, produse cu dragoste, de gospodarii noștri! Redescoperă adevărata prospețime din oferta noastră variată de produse cu specific moldovenesc și bucură-te de gustul lor inconfundabil.

Cu siguranță mulți dintre noi am crescut în ograda părinților sau a bunicilor noștri cu alimente a căror gust sănătos și natural rar îl mai întâlnim astăzi. Noi ne aducem aminte cu drag de bolul cu smântână proaspătă din cămară sau bucata de unt cremoasă și fină care se topea pe pâinea prăjită oferindu-i un gust aparte. Aceste amintiri al gustului autentic al lactatelor de demult ne aduc bucuria în suflet, de aceea, în magazinele Linella îți aducem aproape prospețimea produselor locale.

Lactatele în general erau sărbătorite ca fiind sănătate curată, sursă de proteine, vitamine și minerale, calmantul perfect înainte de culcare și alimentul ideal pentru copiii aflați în creștere. Dar, cumva, acestea au fost detronate, pierzându-și, brusc, mare parte dintre calități în ochii multora.

Ce este adevărat și ce nu din miturile lumii moderne, legat de lactate, găsești în rândurile de mai jos:

Brânza, la sfârșitul mesei, te ferește de carii
Adevărat. Puțină brânză la sfârșitul fiecărei mesei mărește cantitatea de salivă din cavitatea bucală și ajută la neutralizarea acizilor ce pot cauza cariile. În plus, brânza reface stocul de minerale din smalțul dinților.

Reducând lactatele vei reuși să slăbești
Fals. Un studiu recent a arătat ca trei sau patru porții de lactate pe zi te ajută să arzi mai multă grăsime, transferând energia stocată în țesutul adipos către mușchi. Nu degeabă atât în Europa, cât și în SUA, se promovează alimentele pe bază de lapte pentru cei care își doresc să mai dea jos câteva kilograme.
Totuși, chiar dacă e adevărat ca un conținut mare de proteine te ajută să rămâi satulă mai mult timp, nu trebuie uitat ca lactatele conțin grăsimi, mai ales brânză, motiv pentru care trebuie consumate cu moderație.

Lactatele reprezintă cea mai bună sursă de calciu
Adevărat. Acesta nu e deloc un mit, lactatele dovedindu-se cea mai bună sursă de calciu din ă. Jumătate de litru de lapte conține 673 mg de calciu, aproape întreg necesarul zilnic de calciu. Și alte alimente conțin calciu, precum legumele verzi, fructele uscate ori nucile și semințele, însă conținutul lor de calciu e mult mai mic, departe de a acoperi nevoile noastre. Pentru a obține aceeași cantitate de calciu pe care ți-o da jumătate de litru de lapte ar fi nevoie să mănânci 1,2 kilograme de brocoli, 100 de caise uscate și 3,2 kilograme de linte.

Lactatele fac rău la ten
Fals. În ultimii ani a fost foarte dezbătut subiectul conform căruia laptele ar face rău pielii, agravând afecțiunile acesteia, cum ar fi acneea și eczemele. Specialiștii cred însă că sensibilitatea și intoleranța la anumite alimente, cum ar fi cea la lapte, nu poate fi vinovată de apariția eczemelor.

Mai mult, se pare că o proteina din lapte, Lactoferrin, împiedică dezvoltarea unor bacterii responsabile de multe probleme ale pielii, prevenind erupțiile și petele. De altfel, există chiar tratamente pentru acnee care conțin Lactoferrin, despre care s-a aratat că funcționează chiar în timp record.

Lactatele sunt bune pentru inimă
Adevărat. Despre pepțidele care se găsesc în lactate s-a arătat că sunt eficiente în reducerea presiunii arteriale, care poate duce la grave probleme de sănătate, inclusiv atac de cord și atac cerebral. Așa că lactatele nu sunt doar un moft, ele fiind obligatorii pentru menținerea tensiunii la un nivel optim.

Brânză înainte de culcare te face să ai coșmaruri
Nu există un temei științific pentru acest tip de afirmații. Mai mult, despre un aminoacid din brânză, triptofan, se știe că reduce nivelul stresului și induce somnul, întocmai ca și carnea de curcan.

Simte gustul adevărat și calitatea lactatelor moldovenești, de acasă, pe care le găsești la Linella!

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes