+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare mîine de la 10:00 până la 14:00

Serviciu suport magazin online:

Suținem producătorii de acasă și încurajăm consumul de produse locale

Linella te invită să redescoperi gustul și savoarea bunătăţilor pe bază de lapte, delicioase și hrănitoare de pe meleagurile moldovenești. Selecţia de lactate fabricate în Moldova, din magazinele Linella cuprinde o ofertă diversă, care reprezintă mai multe regiuni cu tradiţie de la noi, pentru ca fiecare să găsească exact ceea ce-i place.

Cunoaștem că pentru lactate de calitate, este nevoie de o întreținere, hrănire și îngrijire a animalelor, de oameni pasionați. Și pentru că dragostea și respectul pentru bunătăți cu gust de Moldova nu puteau fi aduse la viață decât folosind cele mai înalte standarde de calitate, am creat parteneriate cu cei mai buni furnizori autohtoni, prin surse de încredere și le împărtășim cu drag cu voi, iubitorii de gust autentic moldovenesc. Căutăm mereu cei mai buni furnizori locali, dedicați produselor pline de bunătate, iar acum, le puteți găsi și pe rafturile magazinelor Linella. Aici, prospețimea e la ea acasă!

Un produs local este definit ca și alimentul cultivat sau provenit dintr-o materie primă găsită la o distanță de cel mult 100 km de punctul de vânzare și consum. Consumând produse locale:

      - consumăm produse mai proaspete, cu factor nutritiv crescut, ştiut fiind ca un termen de valabilitate mai scurt, fapt ce indică un conţinut redus de aditivi;
      - devenim fiecare în parte un mic ecologist, scăzând impactul emisiilor de noxe implicate în procesul de transport, depozitare, relocare;
      - învățăm să nu facem risipă, să fim chibzuiţi cu bugetul familiei, pentru că #produsacasă înseamnă preţ mai mic, implicând costuri mai mici alocate logisticii;
      - devenim mai cumpătați cu timpul alocat cumpărăturilor, pentru că oricine va găsi în drumul său spre casă un magazin Linella cu produse locale la raft;
      - însuflețim comunitatea locală de fermieri si gospodării agricole.

Laptele și produsele obținute din el conțin majoritatea substanțelor nutritive necesare omului, fiind alimente de origine animală cu valoare biologică ridicată. Deoarece mulți din noi consumă cu regularitate aceste produse, ne-am gândit că ar fi interesant să prezentăm și câteva curiozități legate de lapte și alte produse lactate:

INTERESANT DESPRE LAPTE:
       
- 1 litru de lapte este în măsură să completeze nevoile zilnice ale unui adult de calciu şi fosfor.
       - Laptele conţine cupru, cobalt, fier.
       - Spălatul cu lapte ameliorează mâncărimea şi exfoliază pielea.
       - Laptele îmbunătaţeşte metabolismul.
       - Laptele conţine mai mult de 20 de enzime care reglementează şi accelerează procesele biochimice.
       - Laptele nu va „arde” dacă înainte de fierbere, oala o clătiți cu apă rece.
       - Laptele cald, cu puţină scorţişoară sau miere, vindecă insomnia şi te ajută să ai un somn mai liniştit.
       - Laptele hipopotamilor este roz.
       - În proteina din lapte se conţin toţi aminoacizii necesari pentru creştarea şi dezvoltarea copilului.
       - Folosit în combinaţie cu şamponul sau balsamul, laptele conferă strălucire părului şi combate căderea acestuia.

INTERESANT DESPRE CHEFIR:
       - Persoanele care consumă regulat chefir, suferă mai puţin de răceală.
       - Chefirul, contribuie la dezvoltarea microorganismelor benefice în intestin şi nu permite dezvoltarea celor dăunătoare.
       - Chefirul stimulează şi îmbunătăţeşte funcţionalitatea stomacului.
       - Chefirul  contribuie la stabilitatea corpului copiilor la alergii.    

INTERESANT DESPRE UNT:
     
 - Untul este benefic pentru piele, ochi, oase și muşchi.
       - Untul este mai galben vara decât iarna.  

INTERESANT DESPRE BRÂNZĂ:
       - Brânza proaspătă de vacă previne apariţia cariilor dentare.
       - Brânza de orice fel se pastrează cel mai bine sub un clopot de sticlă. Ca sa nu mucegăiască, se pun două-trei cuburi de zahăr sub clopot.
       - Dovadă că brânza este produsă încă din cele mai vechi timpuri stă inscripţionată pe pereţii mormintelor egiptene. Se pare că, în acele timpuri, brânza era foarte sănătoasă  şi avea o textura asemănătoare cu cea a brânzei feta din zilele noastre.
       - Cea mai scumpă brânză se găseşte în Suedia şi este produsă din laptele dat de trei elani diferiţi (Gullan, Haelga si Juna) care sunt îmblânziţi şi cresc într-o fermă mică din Bjursholm. Elanii sunt mulşi doar în anumite perioade ale anului.       

Simte nostalgia vremurilor de altă dată cu produsele făcute în Moldova și savurează specificul moldovenesc din oferta noastră variată de produse autohtone prezente în magazinele Linella și bucură-te de gustul lor inconfundabil. Cu fiecare achiziție de produse moldovenești contribui la dezvoltarea producătorilor locali.

 

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes