+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare mîine de la 10:00 până la 14:00

Serviciu suport magazin online:

Simte gustul bun al produselor din carne - Produs acasă, cu drag de la gospodarii noștri

Mesele savurate în familie sunt apogeul oricărei zile, iar noi știm cât de important este să ai mereu la îndemână ingrediente proaspete și gustoase, pe care să le transformi cu ușurință în mâncărurile preferate ale celor dragi. Simte savoarea mâncărurilor tale, cu carne proaspătă și preparate din carne #produsacasa de la gospodarii noștri, pe care zi de zi le aducem pe rafturile Linella. Redescoperă-ți simțurile, savurând gustul care-ți place, gustul produselor moldovenești, pline de arome.

O carne aleasă corect înseamnă un prim pas pentru preparate gustoase, de aceea alege să folosești în preparatele cele mai îndrăgite de tine produse din carne locale, de la gospodarii noștri. Desigur, mai rămâne să o gătești într-un mod în care valorile nutriționale să rămână cât mai bune, însă până atunci avem grijă să-ți oferim câteva sfaturi referitor la cum să alegi corect carnea pentru preparatele culinare:

Sfatul nr.1 Studiază culoarea cărnii
Culoarea cărnii – este indicele principal de prospețime al cărnii. Astfel, carnea de vită la sigur trebuie să fie de culoare roșie, cea de porc – de culoare roz. Carnea de vițel se aseamănă cu cea de porc, însă e mult mai roz. Carnea de oaie se aseamănă cu cea de vită, însă are o culoare mult mai închisă.

Sfatul nr.2 Studiază aspectul cărnii
O crustă subțire de culoare roz pal sau roșu pal formată în urma uscării cărnii – este un fenomen absolut normal. Nici într-un caz însă nu se admit alte nuanțe de culori sau pete pe carne. Nu trebuie să fie mucus, iar dacă vă atingeți cu palma de bucata de carne, aceasta trebuie să rămână practic uscată.

Sfatul nr.3 Miroase carnea
Ca și în cazul cu peștele, mirosul – poate indica calitatea produsului. De exemplu, carnea de vită trebuie să miroase astfel, încât să vreți să preparați imediat din ea friptură sau carpaccio. Mirosul brusc neplăcut ne sugerează, că carnea nu este proaspătă și nu merită să cumpărăm acest produs. Carnea din interior la capitolul prospețime poate fi verificată cu ajutorul unui puțin încălzit.

Sfatul nr.4 Studiază grăsimea
Grăsimea, chiar dacă nu intenționezi să o folosești la gătit ne poate spune multe. În primul rând, grăsimea trebuie să fie de culoare albă (sau de culoarea crem în cazul cărnii de oaie). În al doilea rând, să aibă o consistență corectă (grăsimea de vită trebuie să fie fârâmicioasa, iar cea de oaie, dimpotrivă – să fie densă). Și în al treilea rand să nu aibă miros neplăcut. Iar dacă dorești să cumperi nu doar carne proaspătă, dar și de calitate – fii atent la tăietura cărnii, unde grăsimea trebuie să fie extinsă pe toată suprafața.

Sfatul nr.5 Testul la elasticitate
Situația se repetă ca și în cazul peștelui: prin apăsare, carnea proaspătă este elastică, are consistență fermă şi revine la forma.

Sfatul nr.6 Cumpărăm carne congelată
Atunci când cumpărăm carne congelată atrageți atenție la sunet produs atunci când este atinsă, tăietura trebuie să fie dreaptă, culoarea aprinsă, care apare dacă atingi carnea cu degetul. Decongelează carnea atent. Cu cât procesul va dura mai mult timp (de exemplu în frigider), în cazul în care ea a fost congelată corect, cu atât carnea preparată va fi practic identică la gust cu cea proaspătă.

Sfatul nr.7 Depozitarea corectă a cărnii
După ce ai ajuns acasă cu carnea cumpărată, trebuie să te asiguri că o depozitezi cât mai corect posibil. Spală-te pe mâini, asigură-te că suprafețele sunt curate și gândește-te ce faci cu carnea. Porționeaz-o, dacă este cazul, în funcție de preparat sau numărul de persoane de la masă. În frigider, carnea de pui, vită sau porc rezistă până la 3 zile, dar ideal este să o gătești cât mai curând posibil, cu atât mai mult dacă vorbim de pui sau pește. Dacă nu în ziua cumpărării, în a doua zi.

În congelator, carnea de pui, vită sau porc rezistă până la 6 luni, însă ar fi bine să o consumi mai devreme de atât. Pune o etichetă cu data când o congelezi pe punga alimentară în care pui carnea. De asemenea, o carne deja gătită poate fi congelată și consumată până în maximum 3 luni. Sfatul nostru este să nu decongelezi carnea și, mai apoi, să o recongelezi la loc. De asemenea, decongelarea trebuie să se facă treptat, în frigider.

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes