+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare astazi de la 14:00 până la 17:00

Serviciu suport magazin online:

Idei pentru un mic dejun sănătos - care sunt alimentele recomandate și care trebuie evitate

Micul dejun este masa campionilor, iar acest lucru este confirmat de Organizația Mondială a Sănătății, dar și de majoritatea nutriționiștilor competenți. Ani de-a rândul am observat cum se schimbă trendurile și cum se propagă cultul alimentației pentru dejunuri și brunch-uri. De ce este important să avem un mic dejun consistent și care sunt alimentele perfecte pentru această masă, aflați din prezentul material oferit de specialiștii rețelei de magazine Linella.

1.  MICUL DEJUN ESTE RESURSA PRIORITARĂ DE ENERGIE DE-A LUNGUL UNEI ZILE

Da, ne place sau nu, dar micul dejun ne asigură cam 70% din necesarul valoric energetic de peste zi, iar dacă vei face un experiment și vei uita să iei micul dejun sau vei mânca ceva pe fugă, vei vedea efectele instantaneu. Stomacul alimentat corespunzător la primele ore ale zilei este protejat de afecțiuni și boli, precum ulcerul sau arsurile stomacale. Totodată, utilizând alimentele corecte, indicele glicemic va fi corespunzător, ceea ce, pe termen lung, te protejează de apariția și dezvoltarea diabetului.

Ce fel de alimente poți consuma pentru un dejun sănătos? Recomandările sunt multe și variate, dar iată câteva exemple pe care le poți urma:

Terciuri sau musli din grâne integrale - sunt varianta optimă pentru un dejun sățios și echilibrat. În plus, acestea se digeră îndelungat, oferindu-i organismului treptat necesarul de substanțe nutritive. Totodată, fibrele din cereale asigură funcționarea corectă a tractului intestinal, prevenind constipația sau balonarea.

Iaurtul grecesc completat cu fructe uscate, semințe de chia și de in - este o bombă cu vitamine și nutrienți, care nu doar îți vor oferi sațietate, ci vor eficientiza metabolismul, astfel încât arderea caloriilor să fie propice.

- Toast cu ou poșat, avocado și roșii deshidratate - este una dintre gustările potrivite alături de o cafea tare și un fresh de portocale. Oul este o sursă de proteină ușor digerabilă, iar avocado - de omega, similară celei din surse animaliere. Roșiile deshidratate vor da un plus de savoare toast-ului.

- Papanași cu brânză dulce, afine și zmeură - este genul de mâncare cu care îi poți hrăni pe toți ai casei, de la mic la mare. Folosește brânză degresată sau cu indice de grăsimi mic și savurează gustul copilăriei.

2.   MICUL DEJUN CORECT ESTE CALEA SPRE O SILUETĂ ȘI O SĂNĂTATE DE INVIDIAT

Unul dintre aspectele importante ale micului dejun este că pe termen lung acesta reprezintă garanția unei sănătăți puternice, or luând corect micul dejun poți:

- Preveni ulcerul stomacal;

- Preveni obezitatea cronică;

- Apatia, lipsa de energie.

Ce alimente trebuie evitate pentru micul dejun? Iată o listă aproximativă:

- Grăsimile în exces. Evită baconul prăjit în mult ulei și ouăle prăjite. Sunt o sursă nesecată de colesterol;

- Legumele greu digerabile, cum ar fi cartoful, care conține mult amidon, sau sfecla. Lasă-le pentru prânz.

- Iaurturile cu multe E-uri și conservanți - consumate cu regularitate, acestea pot genera probleme cu stomacul, pancreasul și ficatul.

- Pâinea procesată - nu are nimic hrănitor în compoziție și mai și pică greu la stomac, deci poate fi ușor înlocuită cu o pâinică cu semințe din grâu integral.

Atunci când îți planifici micul dejun sănătos, optează doar pentru produse de înaltă calitate, pe care le găsești ușor pe rafturile magazinelor din rețeaua Linella.

 

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes