Coșul meu 0 MDL

0

Magazin: Linella - Chișinău
Serviciu suport: +373 03 000 1515
Supermarket online
Contul meu
Lista favorite
Coșul meu 0 MDL

0

Bunătăți din cămară ca odinioară. Produs acasă - cu drag de la gospodarii noștri!

Înainte, când ți-era poftă de ceva bun, dădeai fugulița în cămara bunicii, cu speranța unor surprize plăcute. Acum, oricând ai veni la LINELLA, găsești la sigur bunătăți ca odinioară, #produsacasă!

Cu toţii ne amintim din copilărie de cămara părinţilor sau a bunicilor, plină cu tot felul de minunăţii puse la păstrare pentru cele mai delicioase reţete. Pe rafturile cămării se aflau, în primul rând, o mulţime de ingrediente de bază, fără de care nicio mâncare sau desert făcute în casă nu se puteau desăvârși.

La LINELLA credem cu tărie că magia cămării cu bunătăţi dăinuie și astăzi în amintirile noastre și că orice om gospodar trebuie să aibă și astăzi propria lui cămară cu astfel de ingrediente. De aceea, susținem producătorii autohtoni, pentru a readuce toate acele produse recreate după reţetele autentice ale gospodinelor și băcanilor de pe vremuri, adaptate la nevoile moderne de consum.

Știm ca o pâine bună este un semn de respect pentru oamenii dragi alături de care luăm masa în fiecare zi, iar produsele de patiserie de calitate arată că știm să apreciem gustul rafinat. Din acest motiv, la Linella ai cu siguranță de unde alege, dintre sortimentele de pe raft, indiferent dacă ești adeptul pâinii cu maia ori cu drojdie, coaptă la cerere după gust sau feliată în funcție de nevoi.

La fel și dulciurile sunt poate lucrurile care ne aprind cel mai puternic dorul de clipele frumoase din copilărie. O felie delicioasă de cozonac cald, proaspăt copt de bunica, însoţită de un pahar de lapte cald. Sau poate un platou cu fursecuri și prăjituri, cu ocazia unei aniversări alături de cei mai dragi colegi de clasă. Sau chiar o pungă de pufuleţi și câţiva biscuiţi cu cremă de la bufetul școlii, pe care ţi le cumpărai din banii de buzunar. Toate acestea reprezintă, cu siguranţă, pentru mulţi dintre noi, micile bucurii ale copilăriei și, de ce nu, ale oricărei vârste, indiferent de generaţie.      

                

Ori de câte ori ai poftă de ceva bun – o gustare sau un desert care să-ţi îndulcească ziua, sau poate cu ocazia unei mese cu prietenii sau familia, când vrei să pui un dulce moldovenesc pe masă, la desert, contează pe sortimentul #produsacasă de pe rafturile Linella. Ţi-am pregătit o selecţie din cele mai gustoase astfel de bunătăţi, unele specifice tradiţiilor locale din anumite zone, altele îndrăgite în toată ţara, după reţete delicioase, cu gust de neuitat, care te va purta în copilărie, bucurându-ţi papilele și sufletul.

Iar dacă totuși preferi să gătești produse de panificație sau patiserie, găsești o varietate de ingrediente de avut neapărat la îndemână, toate de calitate superioară, pentru felurite mâncăruri și deserturi, numai bune pentru momentele în care ai poftă de ceva bun ca la mama acasă și cu gustul autentic moldovenesc.

Mai jos ți-am pregătit și câteva sfaturi care-ți vor prinde bine:

PANIFICAȚIE
• Nu pune sarea direct peste drojdie. Aceasta își va pierde puterea de fermentare și vei obține produse finite cu volum mic;
• Pentru un exterior mai crocant al bunătăților pregătite, încearcă să ungi peste tot cu ulei tigaia sau tava;
• Sparge ouăle pe masă. Spart pe marginea bolului, oul se va crăpa în bucățele mici și mai multe.
• Aburul dat în cuptor la începutul coacerii pâinii împiedică formarea rapidă a cojii și ajută la creșterea în volum a pâinii. Aburul dat la sfârșitul coacerii ajută la obținerea luciului și culori arămii plăcute a cojii pâinii;
• O pâine poate fi considerata coaptă atunci când bătând ușor cu degetele coaja, pe “spatele” pâinii, auziți un sunet sec, scurt;
• Aluaturile dospite preparate cu margarină dau întotdeauna produse cu volum mai bun decât cele preparate cu ulei;
• Făina din secara nu conține proteine generatoare de gluten, cum este cea din grâu. De aceea este mai dificil de obținut din secară pâini cu volum mare, iar procesele tehnologice sunt mai greoaie.

PATISERIE & COFETĂRIE
• Aluaturile de patiserie vor ieși întotdeauna mai bine dacă toate ingredientele folosite vor fi reci;
• Cu cât ții untul mai mult în frigider, cu atât își pierde din umiditate, ceea ce poate face ca bunătățile pe care le pregătești să fie uscate;
• Folosește întotdeauna ouăle la temperatura camerei dacă vrei să obțineți checuri și blaturi de tort cu volum bun și textură uniformă;
• Dacă adaugi la prepararea bezelelor nuci, alune sau alte produse asemănătoare care conțin și grăsime, bezelele își vor pierde parțial la coacere stabilitatea și forma bine definită;
• Un foitaj de calitate se obține dacă respecți 3 condiții: folosești făină de calitate, folosești o margarină de foitaj de calitate (plasticitate buna), respecți cu strictețe pașii procesului tehnologic;
• La prepararea foitajelor corelează întotdeauna consistența margarinei de foitaj cu consistență aluatului. Dacă margarina este prea tare, va rupe aluatul. Dacă este prea moale va curge din aluat la foitare. În ambele cazuri vei obține foitaje de slabă calitate;
• Cu cât conținutul de grăsime al unei margarine este mai ridicat, cu atat ea este mai “potrivită” pentru prepararea cremelor, dacă uleiurile și grăsimile din compoziție sunt identice. Grăsimea favorizează înglobarea aerului la spumare. Apa nu.

Alege #produsacasă, mai aproape de tradiții, după reţete de mult păstrate, pentru cele mai alese gusturi.

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes