+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare mîine de la 10:00 până la 14:00

Serviciu suport magazin online:

Alegem cu grijă carne și preparate din carne #produsacasă pentru pasionații de bunătăți

În bucătăria tradiţională moldovenească, carnea este la loc de cinste. Aproape că nu există mâncare moldovenească gătită autentic, fie ea de sărbători sau de zi cu zi, pentru care gospodinele să nu folosească o bucată de carne. Și ca reţetele să iasă așa cum trebuie, contează calitatea ingredientelor. Când gătești cu carne #produsacasă, ești sigur că oferi familiei tale o carne savuroasă, sigură și de cea mai bună calitate.

Datorită importanței culturale deosebite pe care carnea o are în gastronomia moldovenească, Linella acordă o atenție specială acestui sortiment. Această atenție se poate vedea în calitatea și siguranța produselor noastre, în diversitatea ofertei, care să răspundă întocmai preferințelor consumatorilor Linella. 

Eforturile echipei Linella se concentrează în găsirea celor mai savuroase și sigure cărnuri, de la animale crescute de producători certificați. Astfel, îți asigurăm carnea fragedă și delicioasă pentru fripturile, șnițelele sau tocănițele tale.

Suntem preocupați nu doar să îți oferim o varietate de produse din carne de cea mai bună calitate, ci încercăm să fim și o sursă de inspirație pentru felul în care o prepari, pentru o experiență culinară cât mai distinsă. Așadar, în orice fel ai alege să gătești o bucată de carne, la cuptor, în tigaie, pe grătar sau altfel, iată câteva trucuri simple cu ajutorul cărora vei obține rezultate excelente de fiecare dată:

1. ALEGE METODA DE GĂTIRE POTRIVITĂ ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE CARNE
Bucățile mai dure de carne, cum ar fi pulpa sau rasolul, adică cele care provin din musculatura pe care animalul o solicită mai intens, răspund cel mai bine la metode de gătire lentă (slow-cooking) – la cuptor, fiartă în mâncăruri, sau pe grătar la foc mic. Când gătești carnea la temperatură scăzută timp îndelungat, colagenul din țesutul conjunctiv se topește, iar bucata dură de carne se frăgezește. Această metodă permite ca interiorul cărnii să ajungă la temperatura dorită fără riscul de a se arde la exterior. De asemenea, prin această metodă, carnea pierde cât mai puțin din grăsimea și sucurile pline de arome. Gătirea lentă se recomandă și pentru bucățile mari de carne, de exemplu o piesă întreagă de pulpă, ceafă, coaste sau rasol. Bucățile fragede de carne, cum ar fi cotletul sau mușchiulețul, au puțin țesut conjunctiv, provenind în general din zonele corpului pe care animalul le solicită mai puțin. Aceste bucăți răspund mai bine la metode de gătire rapidă, la căldură uscată, cum ar fi frigerea în tigaie sau pe grătar, la foc iute. Dacă le gătești lent (la foc mic), își vor pierde sucurile și vor deveni dure.

2. RUMENEȘTE CARNEA LA FOC IUTE CA SĂ CAPETE SAVOARE
Carnea fragedă se rumenește în tigaie sau pe grătar doar câteva minute pe ambele părți, la temperatură mare. Procesul de rumenire e responsabil pentru o mare parte din savoarea bucății de carne din farfurie. Rumenirea are loc datorită unei reacții chimice numite „reacția Maillard”. Practic, proteinele de la suprafața cărnii se degradează la temperaturi mari (250°C) și se combină cu zaharurile aflate în carne. Astfel apar sute de noi compuși naturali care dau gustul specific și delicios al cărnii. Așadar, când rumenești carnea, urmărești să capete o crustă maronie și crocantă pe toate părțile, care va avea un gust savuros și care va reține toate sucurile delicioase ale cărnii în interior. Această crustă o obții cel mai ușor la temperaturi ridicate.

3. CARNEA TREBUIE SĂ FIE MEREU USCATĂ ȘI LA TEMPERATURA CAMEREI, ÎNAINTE SĂ O GĂTEȘTI
Pentru o rumenire potrivită, carnea trebuie să fie mai întâi uscată înainte să o pui în tigaie sau pe grătar. Eventual, tamponeaz-o cu grijă cu un prosop de hârtie, un aspect în mod special important dacă ai ținut-o la congelator. De asemenea, ai grijă ca bucata de carne să fie la temperatura camerei când te apuci să o gătești. Dacă ai scos-o de la frigider, las-o 10-15 minute înainte să o pui pe foc.

4. ALEGE TIGAIA POTRIVITĂ, ASIGURĂ-TE CĂ E ÎNCINSĂ BINE ȘI NU O AGLOMERA
Dacă alegi să folosești o tigaie în loc de grătar, alege o tigaie din fier negru sau din fontă, pentru că își va păstra temperatura ridicată mai mult timp. Apoi asigură-te că tigaia este suficient de fierbinte înainte să te apuci de gătit. Poți verifica picurând tigaia cu puțin ulei sau grăsime. Dacă uleiul sau grăsimea sfârâie imediat, aproape că fumegă, atunci poți pune și carnea în tigaie. În fine, ai grijă să nu aglomerezi tigaia (valabil și pentru grătar). Bucățile de carne au nevoie de cel puțin jumătate de centimetru spațiu între ele. Altfel, mai degrabă se vor înăbuși, în loc să se rumenească. Dacă e nevoie, gătește bucățile de carne în mai multe tranșe.

5. FOLOSEȘTE GRĂSIME DE ORIGINE ANIMALĂ
Dacă prăjești carnea, se recomandă să folosești grăsime de origine animală, de vită sau rață. Grăsimea vegetală arde mult mai ușor și nu vei obține rezultatul pe care îl dorești.

6. NU UITA, CARNEA CONTINUĂ SĂ SE GĂTEASCĂ ȘI DUPĂ CE AI OPRIT FOCUL
Temperatura cărnii va continua să crească o perioadă de timp după ce nu o mai gătești. Ia în calcul acest aspect, atunci când scoți carnea de la cuptor, din tigaie sau de pe grătar. Cu alte cuvinte, scoate-o cu puțin înainte să ajungă la temperatura dorită. Acest efect nu are loc și în cazul cărnii de pui sau pește, care nu reține căldura la fel ca o bucată cu structură musculară densă.

7. LASĂ CARNEA  SĂ SE ODIHNEASCĂ
După ce o gătești, lasă carnea să se odihnească. Astfel, vei permite sucurilor care circulă către interiorul cărnii să se redistribuie uniform în toată bucata de carne. Dacă respecți această regulă, bucata ta de carne își va pierde mult mai puțin din sucurile pline de arome când o tai cu cuțitul, decât dacă te apuci să o porționezi imediat ce te-ai oprit să o gătești. O bucată subțire de carne trebuie să se odihnească între 5 și 10 minute, pe când o bucată mai groasă între 15 și 20 de minute. Iar atunci când gătești o bucată mai mare, de exemplu un curcan întreg, carnea trebuie lăsată să se odihnească aproximativ 40 de minute înainte să o porționezi.


Lasă-te inspirat și dă savoare mâncărurilor tale, cu carne proaspătă și preparate din carne #produsacasă pentru cele mai gustoase rețete.

 

Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes