+373 3000 1515
Serviciu suport COMENZI magazin online:
+373 3000 1515
L-D 09:00/20:00
magazin.online@linella.md
Serviciu suport administrație ”Moldretail Group” S.R.L.
+373 (22) 89-09-30
L-V 09:00/18:00
+373 (22) 89-09-27
L-V 09:00/18:00
relatiiclienti@linella.md

0

Coșul meu 0 MDL

0

Regiunea Dvs.: Alegeți regiunea

Cea mai apropiată livrare mîine de la 10:00 până la 14:00

Serviciu suport magazin online:

Alege un vin #produsacasă cu tradiție din cele mai bune podgorii ale Moldovei

Suntem un popor care avem pasiune pentru viață, dragoste și vin, iar vinificatorii noștri transformă strugurii aromați în unele dintre cele mai bune vinuri de calitate din lume. Vinuri atent alese din cele mai bune podgorii, din Moldova.

Iubim vinul #produsacasă și oamenii ce muncesc la facerea lui. Știm cât de mult efort, pasiune și ardoare investesc în fiecare zi, pentru a obține cele mai bune produse. Vrem să le fim parteneri de încredere și să arătăm tuturor cele mai frumoase povești cu vinuri moldovenești.

Când alegi o sticlă de vin autohton, poți primi mai mult decât o licoare de savurat în momente speciale - vinul #produsacasă îți aduce tradiția podgorilor  moldovenești, iar noi credem că vinul bun are o personalitate care merită simțită.

7 LUCRURI UIMITOARE PE CARE NU LE ȘTIAI DESPRE VINUL MOLDOVEI

1. Istoria Vinului Moldovei începe la 3000 î.Hr., vița-de-vie fiind atestată aici la 7000 î.Hr.
2. 2% din suprafața mondială de viță-de-vie se află în Moldova, Moldova fiind una dintre primele 20 de țări producătoare de vin din lume și ocupând locul 13 în topul monidal al țărilor exportatoare de vinuri.
3. Aproximativ un sfert din populație este implicat în procesul de producere a vinului și viticultură.
4. În Moldova veți găsi cea mai mare clădire din lume, construită în forma unei sticle (28m), numit Muzeul Băuturilor Tari.
5. Moldova este singura țară, care are o zi întreagă dedicată vinului, Ziua Națională a Vinului este o celebrare la nivel de țară a culturii vinului. În anul 2003 a fost emisă o monedă comemoratvă, dedicată Sărbătorii Naționale Ziua Vinului, cu valoarea nominală de 10 lei.
6. Există 4 regiuni vinicole în Moldova: Codru, Ștefan-Vodă, Valul lui Traian, Bălți.
7. Autenticitatea și unicitatea vinurilor moldovenești este reprezentată de soiurile de struguri autohtone, care reprezintă 10% din podgorii, cele mai populare sunt: ​​Feteasca Albă, Feteasca Regală, Viorica,  Feteasca Neagră și Rara Neagră.

Orice preparat gustos poate deveni o experiență culinară desăvârșită când este asociat cu vinul potrivit, iar potrivirea vinului cu mâncarea este o primă condiție pentru a avea parte de o masă delicioasă. Îți vom arăta mai jos asocierile corecte și care vor face ca fiecare masă pe care o iei să se ridice la înălțimea celor mai pretențioase papile gustative.

CUM ASOCIEM MÂNCAREA CU VINUL CEL MAI POTRIVIT ÎN FUNCȚIE DE CRITERIUL CORPOLENȚEI VINULUI?

Corpolența vinului este o caracteristică importantă și care trebuie luată în considerare atunci când se fac asociereile cu mâncarea. Este vorba despre textura vinului și consistența sa. Vinurile corpolente, de exemplu, lasă pe pahare așa numitele „picioare” sau „lacrimi”.

De obicei, vinurile corpolente au și un volum de alcool mai ridicat și mâncărurile pot fi clasificate în funcție de acest criteriu, puțin corpolente fiind considerate mâncărurile pe bază de pește și foarte corpolente cele din carne roșie.

În funcție de acest criteriu, facem asocierile în felul următor:

Vinuri cu o corpolență scăzută – sunt vinuri subțiri, de obicei albe, cu un volum de alcool mai scăzut și se asociază de obicei cu mâncăruri de o corpolență egală – pește, preparate vegetariene, salate, aperitive și alte preparate specifice mesei de prânz.

Vinuri cu o corpolență medie – pot fi și vinuri albe, dar și roșii și se asociază cu feluri principale, care conțin carne slabă, dar și paste, pizza, preparate cu sosuri mai grele, chiar și la unele preparate cu un soi de pește mai gras.

Vinuri cu o corpolență mare – de cele mai multe ori sunt vinuri roșii, tari și se asociază cu feluri de mâncare ce conțin carne roșie, dar și paste cu un sos mai greu. Este de preferat să eviți asocierea unui vin corpolent cu mâncăruri acide sau foarte condimentate.

Dacă ai pregătit o cină specială, completeaz-o cu o sticlă de vin moldovenesc. În spatele etichetelor interesante se ascund mereu vinuri savuroase, roșii, albe și roze. Cinstește momentul petrecut alături de persoanele dragi. Vei vedea cum, ca prin magie, mâncarea prinde mai multă savoare, iar discuțiile curg mai elegant.





 



Toate noutățile
Produsul a fost adăugat cu succes