0
1. Se toarnă laptele în bol, se adaugă făină, drojdie, zahăr, se amestecă și se lasă la loc călduț pentru 30 de minute.
2. Se acoperă stafidele cu apă fierbinte și se lasă pentru 5 minute.
3. Se toarnă lapte în bol, se adaugă gălbenușurile, esența de vanilie, zahăr, maia și se amestecă.
4. Se pune făină, sare și se amestecă. Se pune unt moale și se frământă 20-25 minute.
5. Se unge bolul cu ulei, se pune aluatul și se lasă la crescut pentru o oră și 30 minute.
6. Se pune brânză în bol, se adaugă zahăr, stafidele scurse de apă, ou, esență de vanilie și se amestecă.
7. Se taie o bucată de aluat, se întinde într-un cerc și se aranjează în tavă și se pune brânza deasupra.
8. Se taie 3 bucăți de aluat, se întind în formă de sfoară apoi se împletește o cosiță.
9. Se taie o bucată mai mare din cosiță și se aranjează împrejurul tavei, apoi în interior se formează o cruce cu aluatul rămas.
10. Se acoperă tava cu prosop și se lasă 30 de minute să crească.
11. Se unge cu ou, se coace la 180 °C 45-50 minute.
Poftă mare!
O! PREȚ MIC Lapte (pentru maia)
Făină de grâu (pentru maia)
Drojdie uscată (pentru maia)
Zahăr (pentru maia)
Lapte (pentru cozonac)
Făină (pentru cozonac)
Zahăr (pentru cozonac)
BUN STRĂBUN Unt moale (pentru cozonac)
Esență de valinie (pentru cozonac)
Ouă (pentru cozonac)
Sare BUCĂTARUL (pentru cozonac)
Zahăr (pentru umplutură)
Brânză de vaci (pentru umplutură)
Ouă (pentru umplutură)
Stafide SELIK (pentru umplutură)
Esență de vanilie (pentru umplutură)