0
1. Se toarnă laptele în bol, se adaugă puțin zahăr, drojdie, se amestecă, se lasă 5-6 minute.
2. Se adaugă mixtura lichidă în bolul unui malaxor, unt topit, esență de vanilie și se sparge un ou. Se adaugă zahăr, se răzuiește coajă de portocală, se pune făină, sare și se frământă 10 minute.
3. Se formează o bilă, se pun în bol, se acoperă cu prosop și se lasă la dospit o oră.
4. Se unge masa cu ulei. Se întinde aluatul într-un dreptunghi de 30 cm lățime și 50 cm lungime.
5. Se unge suprafața dreptunghiuri cu unt, se presară zahăr, scorțișoară și se rulează.
6. Se taie în jumătate ruloul, se suprapun atent aceste două jumătăți, se unesc bine capetele în așa fel încât să iasă o formă de coroniță.
7. Se pune coronița pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt, se acoperă cu prosop și se lasă la dospit 20 de minute.
8. Se îndepărtează prosopul, se unge cu ou și se coace la 180 grade C 35-40 minute.
9. La final se decorează cu zahăr pudră.
Făină
Lapte BUN STRABUN
Unt BUN STRABUN
Drojdie uscată
Coaja de la o portocală
Ouă
Zahăr
Scorțișoară
Ulei