0
1. Se toarnă laptele în bol, se adaugă o linguriță zahăr, drojdie, se amestecă și se lasă 4-5 minute.
2. Se adaugă gălbenușurile, esența de vanilie și se mixează.
3. Se toarnă mixtura lichidă într-un bol încăpător, se adaugă zahăr, făină, se încorporează.
4. Se adaugă untul și se frământă 20-25 minute.
5. Se pun stafidele, coaja de portocală, lămâie și se frământă.
6. Se acoperă bolul cu prosop și se lasă aluatul să crească 2 ore la loc călduț.
7. Se taie aluatul în două, se formează bile, se pun în forme și se lasă să crească 40 minute.
8. Se unge cu gălbenuș și se coace la 170°C timp de 45-55 minute.
9. Se torn albușurile în bol, se mixează un minut, se adaugă zahărul pudră și se mixează 5-6 minute.
10. Se înmoaie cozonacul în glazură, se decorează cu ornamente colorate.
Savurați cu plăcere!
Zahăr pudră
ВИНИЦЬКИЙ МЛИНАР Făină de grâu
Zahăr
BUN STRĂBUN Unt din smântânaă dulce 82.5 %
O! PREȚ MIC Lapte 2.5%
ЭКО Drojdie
Ouă de găină
Esență de vanilie
Coaja de la lămâie
Ornamente colorate
SELIK Stafide
Coaja de la o portocală