0
1. Se toarnă laptele călduț într-un bol, se adaugă o linguriță cu zahăr, drojdia, se amestecă și se lasă la umflat 5 minute.
2. Se toarnă esența de vanilie, se adaugă zahărul, se răzuiește coaja de portocală, se adaugă gălbenușurile.
3. Se pune făina, se frământă, se adaugă treptat untul moale și se frământă 15-20 minute.
4. Se lasă aluatul la dospit 1 oră și 30 minute.
5. Se mixează nucile, se pun într-un bol, se adaugă zahărul, cacao, se amestecă, se adaugă albușul de ou, laptele, se amestecă totul.
6. Se taie aluatul în două, se dă forma dreptunghiulară de 30/25 cm, se unge cu jumătate din cantitatea de nuci și cacao, se rulează. La fel se procedează cu a doua jumătate de aluat și umplutură.
7. Se împletesc spiralele și se transferă într-o tavă de copt unsă cu ulei. 8. Se lasă cozonacul la dospit 15 minute, se unge cu gălbenuș, se coace la 180°C aproximativ 50-55 minute.
Savurați cu plăcere!
PORTOCALE, Africa de Sud
LANUL DE AUR Făină de grâu
O! PREȚ MIC Lapte 2.5%
BUN STRABUN Unt din smantana dulce 82.5 %
MOS ZAHARIA Zahăr cristal
SLAVENA Ouă de Găină
DR.OETKER Esență vanilie
BALEA Miez de nuci sferturi
ЭКО Cacao