0
1. Se pun toate ingredientele pentru maia într-un bol, se amestecă, se acoperă cu un prosop și se lasă 30 minute la loc călduț.
2. Se toarnă laptele în bol, se adaugă maia, gălbenușurile, zahăr, esența de vanilie și se mixează. Se pune făina și se frământă un pic, apoi se adaugă unt și se frământă 10 minute.
3. Se unge bolul cu ulei, se pune aluatul și se lasă să dospească o oră și 30 minute.
4. Se pune macul într-un robot de bucătărie și se mărunțește bine.
5. Se toarnă laptele în cratiță, se pune zahăr, mac și se gătește 3-4 minute.
6. După ce s-a răcit macul, se pune în bol, se adaugă albușurile, sare și se amestecă.
7. Se unge masa cu ulei, se taie aluatul în două, se întinde în formă de dreptunghi, se pune jumătate din cantitatea de mac și se rulează.
8. Se pun cozonacii pe tava de copt tapetată cu foaie de copt, se ung cu gălbenuș, se decorează cu mac și se coace la 180°C 30 minute.
Poftă bună!
O!PREȚ MIC Lapte (pentru maia)
Făină (pentru maia)
Zahăr (pentru maia)
Drojdie uscată (pentru maia)
Lapte (pentru aluat)
Făină (pentru aluat)
Unt (pentru aluat)
Zahăr (pentru aluat)
Ulei (pentru aluat)
Mac
Lapte (pentru umplutură)
Esență de vanilie
Ouă (pentru umplutură)
Zahăr (pentru umplutură)
Praf de sare
Ouă (pentru aluat)