0
1. În bolul unui robot de bucătărie se pune 300g făină, se adaugă 1 linguriță de sare, 150g de unt rece și se mixează. Apoi se adaugă 2-3 linguri de apă rece și se mai mixează puțin. Se pune aluatul pe masă și se modelează într-o bilă. Se învelește în folie alimentară și se pune la frigider pentru 20-30 de minute.
2. Între timp se taie 300g de bacon cubulețe. Se rumenesc până devin aurii și puțin crocante. Se scot din tigaie și se lasă să se răcească.
3. Se răzuiește 100g cașcaval.
4. Se scoate aluatul de la frigider, se pudrează cu făină și se întinde într-un cerc mai mare decât tava de copt. Se ia o tavă cu fund detașabil cu diametrul de 22cm, se aranjează, după care se taie excesul de aluat. Se înțeapă atât la bază cât și pe margini cu o furculiță. Se coace la cuptorul preîncălzit la 190 C, timp de 15 minute.
5. Între timp se sparg 6 ouă, se adaugă 150g smântână și se răzuiește un vârf de cuțit de nucșoară, se condimentează cu sare, piper și se mixează.
6. Se scoate aluatul din cuptor, se aranjează baconul, cașcavalul și se toarnă mixtura de ouă, se mai presară cașcaval și se coace la 190 C, timp de 40-45 de minute. Se decorează cu pătrunjel.
Savurați cu plăcere!
LANUL DE AUR Făină de grâu
BUN STRABUN Unt din smantana dulce 82.5 %
Bacon
LINELLA Cascaval bloc
SLAVENA Ouă de Găină
O! PREȚ MIC Smântână 20% 450g
Nucșoară
JEDEN TAG sare de masă 500g
ЭКО Piper negru măcinat 20g
Pătrunjel