0
1. Se înmoaie năutul în apă rece timp de 12 ore.
2. Se scurge, se clătește și se curăță de coajă, pentru o textură mai fină.
3. Se pune năutul într-o cratiță, se acoperă cu apă rece și se pune la fiert.
4. Se adaugă 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu, se înlătură spuma, se acoperă cu capac și se gătește la temperatură mică, până năutul se înmoaie. Acest lucru durează de la 40 de minute, până la 2 ore.
5. Se macină chimenul prealabil prăjit, aproximativ 2 minute, cu sare grunjoasă.
6. Se pune într-un vas năutul fiert, sucul de lămâie, usturoiul ras, chimenul, sarea, apa foarte rece (se adaugă apă după consistența dorită), pasta tahini, boia de ardei dulce afumată. Se pasează până humusul ajunge la o consistență foarte fină.
7. Se adaugă puțin ulei de măsline și se decorează cu verdeață, năut prăjit și fulgi de ardei chilli.
Poftă bună!
Năut
Pastă tahini
Usturoi
Lămâie
Chimen
Boia de ardei dulce afumată
Sare
Apă foarte rece