0
Într-un vas, se adună făina, sarea, se toarnă uleiul apoi laptele fierbinte amestecat cu apa, se amestecă cu o spatulă apoi se frământă aluatul până la o masă omogenă.
Se acoperă cu folie alimentara și se lasă să se odihnească 30 de minute.
Pentru umplutură, se amestecă, coacăza, zahărul și amidonul de porumb.
Se întinde aluatul subțire, se decupează cercuri, se adăugă umplutură și se formează colțunașii.
Într-o cratiță cu apă clocotită sărată, se face o pâlnie cu o lingură, și se adăugă colțunașii pe rând.
Când colțunașii încep să plutească la suprafață, se mai gătesc 3-5 minute.
Se servesc colțunașii cu unt sau smântână, și se decorează cu fructe și verdeață.
Făină
Sare
Coacăze
Lapte
Apă
Ulei vegetal
Amidon de porumb