0
1. Se pune într-o cratiță o ceapă mare tăiată în patru, 1 morcov și o tulpină de țelină tăiate bucăți mari.
2. Se toarnă peste legume 1,5 litri apă.
3. Se adaugă o linguriță de sare, se pune cratița la foc și se fierbe supa 30 de minute.
4. Între timp se curăță 400 grame de creveți de cap, carapace și intestine.
5. Se pune o tigaie la foc mic, se toarnă în ea 3 linguri ulei de măsline și se adaugă o ceapă cu o tulpină de țelină și 2 căței de usturoi tăiați mărunt.
6. Se călește la foc 4-5 minute până se înmoaie legumele.
7. Apoi se adaugă 200g orez Arborio.
8. Se toarnă 150ml vin alb sec și se lasă să se evapore complet.
9. Se adaugă 4 roșii cherry tăiate cubulețe și se toarnă treptat câte un polonic de supă de legume pregătită mai devreme. Această procedură va dura aproximativ 20-25 de minute sau până orezul se va înmuia.
10. După acest timp se adaugă 1 lingură de unt și 1 lingură de mascarpone, se răzuiește 50 grame de parmezan, se amestecă și se adaugă creveții.
11. Se răzuiește coaja de la o lămâie.
12. Se ține totul la foc încă 4-5 minute amestecând din treptat.
13. Se decorează cu pătrunjel.
Poftă Bună!
CEAPĂ, Moldova
MORCOV, Moldova
TULPINĂ DE ȚELINĂ, Spania
Orez Arborio
VICI Creveți regali 50/70
USTUROI, China
MYTHOLIO Ulei de măsline EXTRA VIRGIN 100%
GALBANI Cascaval Mascarpone
BUN STRABUN Unt din smântână dulce 82.5 %
ZARPELLON Cașcaval Grana Padano DOP
ROSII CHERRY, Turcia
LĂMÂIE, TURCIA
JEDEN TAG sare de masă
ЭКО Piper negru măcinat