0
1. Într-o tigaie se încinge uleiul de floarea soarelui, se adaugă vinetele tăiate cuburi, sare și se gătește 5 minute.
2. Apoi se scot pe un prosop de hârtie pentru a se îndepărta excesul de grăsime.
3. În tigaia curată se adaugă ulei de măsline, ceapa mărunțită și se gătește 3 minute.
4. Se adaugă pasta de tomate, se gătește 1 minut, apoi se adaugă țelina felii mici, măslinele verzi, caperele, roșiile cherry, sare și se prăjește 3 minute la foc mic.
5. Se adaugă vinetele prăjite și se amestecă.
6. Se mărește intensitatea focului, se adaugă în tocană zahărul, oțetul, se amestecă și se gătește 1 minut.
7. La final se adaugă nucile de pin prăjite, frunzele de busuioc și se amestecă și se servește.
Poftă bună!
Vinete
Roșii cherry
Ceapă
Țelină apio
Capere
Pastă de tomate "Bun Străbun"
Olive verzi
Nuci de pin
Oțet de vin alb
Zahăr
Ulei de floarea soarelui "O! Preț mic"
Ulei de măsline "Ionis"
Sare "Bucătarul"
Busuioc