0
1. Se curăță merele de coajă, se îndepărtează sâmburii și se taie în felii groase.
2. Se pune zahăr în tigaie și se topește.
3. Din moment ce zahărul s-a topit complet, se adaugă unt și scorțișoară.
4. Apoi se pun feliile de mere, se amestecă cu mișcări largi și se mai gătește la foc mediu 4-5 minute.
5. Se aranjează merele în formă de evantai la baza unei tave unse cu ulei, se toarnă deasupra caramelul rămas în tigaie.
6. Se întinde foitajul și se taie un cerc cât diametrul tavei de copt.
7. Se acoperă merele cu aluat foitaj, se înțeapă deasupra din loc în loc și se pune la 190 grade C pentru 25-30 minute.
8. Se scoate tava din cuptor, se lasă să stea 3-4 minute.
9. Se pune deasupra tavei o farfurie și rapid se întoarce tava.
Poftă bună!
Mere
Zahăr
Aluat foitaj O! Preț mic
Unt BUN STRABUN
Scorțișoară