0
1. Se pune făina în bolul unui robot de bucătărie, se adaugă sare, zahăr, unt și se mixează.
2. Se pune smântâna, gălbenușul și se mai mixează.
3. Se transferă aluatul pe masă, se frământă, se formează o bilă, se învelește în folie alimentară, se pune la frigider pentru 30 minute.
4. Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe, se pun într-un bol, se adaugă coacăză congelată, zahăr, scorțișoară, suc de lămâie se amestecă, se pune amidon de porumb, se amestecă un pic.
5. Se presară masa cu făină, se taie bila în 2/3, se întinde în formă rotundă, se aranjează în tava de copt, se pune umplutura.
6. Se întinde 1/3 de aluat în formă rotundă, se taie fâșii și se aranjează deasupra merelor, se unge cu gălbenuș și se presară zahăr.
7. Se coace tarta la 180°C 50-55 minute.
8. Se servește cu înghețată.
Poftă mare!
MERE GOLDEN, Moldova
LINELLA Coacăză neagră congelată
MOS ZAHARIA Zahăr cristal
ОГО! Amidon de porumb
ЭКО Scorțișoară
LĂMÂIE, TURCIA
SLAVENA Ouă de Găină
O! PREȚ MIC Smântână 20%
BUN STRABUN Unt din smântână dulce 82.5 %
LANUL DE AUR Făină de grâu
JEDEN TAG sare de masă