0
1. Se pune în bolul unui robot de bucătărie făina, zahăr pudră, untul și se mixează.
2. Se adaugă smântâna, esența de vanilie și se mai mixează un pic. Se frământă, se pudrează masa de lucru, se întinde aluatul, se aranjează în tavă și se taie excesul de aluat. Se pune la frigider pentru 30 minute.
3. Se stoarce sucul de lămâie, se toarnă în cratiță, se adaugă apă fierbinte, zahăr, amidon de porumb, esență de vanilie și se gătește la foc mediu 5 minute.
4. Se divizează albușurile de gălbenușuri.
5. Se încorporează treptat gălbenușurile în crema de lămâie.
6. Se răzuiește coaja de lămâie, se adaugă untul, se amestecă, se transferă crema într-un bol, se acoperă deasupra cu folie alimentară și se pune la frigider până se răcește complet.
7. Se înțeapă cu furculița aluatul și se pune tava la 190°C pentru 20 minute.
8. Se scoate aluatul, se lasă să se răcească.
9. Se pune un pic de sare peste albușuri și se mixează, peste 2 minute se adaugă treptat zahăr și se mixează până iese o bezea pufoasă și densă.
10. La baza tartei se pune coacăză, se acoperă cu crema de lămâie, se decorează cu bezea și se rumenește cu un arzător.
Savurați cu plăcere!