0
1. Se răzuiește untul rece.
2. Se adaugă făina, zahăr pudră, se frământă, se sparge un ou și se încorporează. Se formează o bilă, se învelește în folie alimentară și se pune la frigider pentru o oră.
3. Se toarnă apă în cratiță, se adaugă zahăr, amidon de porumb, se mixează și se lasă până se ajunge la punctul de fierbere.
4. Se ia de pe foc, se toarnă jeleu cu aromă de căpșuni. Se lasă să se răcească.
5. Se pudrează masa cu făină. Se întinde aluatul, se aranjează în tavă, se taie excesul de aluat, se face găuri cu furculița atât la bază cât și la margini. Se acoperă cu foaie de copt, se pune năut și se coace 20 de minute la 190°C
6. Se taie căpșunile, se amestecă cu jeleul pregătit mai devreme.
7. Se pune în crusta răcită pregătită mai devreme. Se pune la frigider pentru 3-4 ore.
8. Se servește cu frișcă.
Poftă bună!
Unt BUN STRĂBUN
Făină de grâu
Ouă de găină
Zahăr pudră
Zahăr
Apă
Amidon de porumb
Jeleu căpșună
Frișcă pentru decor
Năut Bun Străbun
Căpșuni