0
1. Se toarnă într-o cratiță apă, se adaugă zahărul, untul și se duce mixtura până la punctul de fierbere.
2. Se adaugă făina și se amestecă bine cu lingura de lemn. După ce aluatul s-a legat, se mai amestecă 2-3 minute.
3. Se ia cratița de pe foc și se răstoarnă aluatul într-un bol. Se mixează 3-4 minute sau până se va răci puțin. Se adaugă treptat câte un ou, esența de vanilie și se mixează.
4. Se transferă aluatul într-un sac de patiserie cu dui rotund, se formează profiteroluri pe tava tapetată cu foaie de copt.
5. Se coace la cuptorul preîncălzit la 190°C pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos.
6. Se taie căpșunele. Se toarnă smântâna dulce într-un bol, se adaugă zahărul pudră și se mixează până mixtura devine pufoasă și densă.
7. Se lasă profiterolurile să se răcească complet.
8. Se taie partea de sus și se umple cu gem, frișcă, căpșune proaspete și se acoperă cu partea de sus a profiterolului . Se decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu plăcere!
Apă plată
LANUL DE AUR Făină de grâu
BUN STRABUN Unt din smântână dulce 82.5 %
MOS ZAHARIA Zahăr cristal
SLAVENA Ouă de Găină
MLEKOVITA Frisca UHT 30%
BUN STRABUN Gem de căpșune
Căpșuni proaspete
BUELO Zahăr pudră