0
1. Se pune untul în bol, se adaugă zahăr, esență de vanilie și se amestecă.
2. Se sparg ouăle, se răzuiește coaja și se stoarce sucul de portocală, se pune smântâna și se mixează.
3. Se adaugă făina, sare, praful de copt și se încorporează.
4. Se unge tava de copt cu unt.
5. Se coace checul la 180°C pentru 45 minute.
6. Se lasă să se răcească complet, se taie partea de sus a checului pentru a se nivela și se întoarce cu tăietura în jos, se aranjează de jurul împrejurul tavei în care s-a copt checul 2 straturi de foaie de copt și se închide forma ermetic.
7. Se aranjează deasupra felii subțiri de portocală.
8. Se pune un pachet de gelatină cu aromă de portocală în bol, se acoperă cu apă fierbinte și se amestecă până se dizolvă complet.
9. Înainte să se toarne compoziția peste chec, trebuie să se răcească la temperatura camerei și se pune prăjitura la congelator pentru 2 ore.
10. Se scoate de la congelator și se mai toarnă odată mixtură de gelatină.
11. Se pune prăjitura la frigider pentru 2 ore.
Poftă bună!