0
1. Se toarnă lapte în cratiță și se pune la fiert.
2. Se pun gălbenușurile în bol, se adaugă zahăr, făină se mixează apoi se toarnă treptat laptele ajuns la punctul de fierbere.
3. Se gătește crema 5-7 minute la foc mediu.
4. Se trece crema prin sită, se acoperă cu folie alimentară și se pune la frigider pentru 20 minute.
5. Se pune făina în bol, împreună cu zahăr pudră, se adaugă untul tăiat cubulețe, sare și amestecă, se sparge ou și se frământă.
6. Se presară masa cu făină, se întinde aluatul, apoi se aranjează în tava de copt, se taie excesul de aluat și se pune la frigider.
7. Se înțeapă cu furculița, se pune foaie de copt, se acoperă cu năut pentru a nu se micșora marginile în timpul coacerii și se pune la cuptorul preîncălzit la 190 grade C pentru 15-20 minute.
8. Se taie căpșunile, se întinde crema la baza tartei răcite și se aranjează căpșunile.
9. Se ung căpșunile cu gem de caise și se decorează cu mentă.
Căpșuni
Făină
Lapte "Bun Străbun"
Zahăr
Zahăr pudră
Ouă
Unt "Bun Străbun"
Gem de caise "Bun Străbun"
Esență de vanilie
Mentă