0
1. Se toarnă laptele într-o cratiță și se aduce până la puctul de fierbere.
2. Între timp se separă albușurile de gălbenușuri.
3. Peste gălbenușuri se adaugă esența de vanilie, se mixează, se adaugă zahărul și se mixează 3-4 minute, se adaugă făina, se încorporează și treptat se toarnă laptele fierbinte.
4. Compoziția se toarnă înapoi în cratiță, se pune pe foc și se amestecă permanent până se îngroașă crema, se adaugă untul, se încorporează, se strecoară, se pune la frigider pentru 2-3 ore.
5. Pentru prepararea aluatului, se pune într-un bol făina, untul rece, zahărul, se frământă până iese o textură nisipoasă, se adaugă un gălbenuș de ou, esența de vanilie, se frământă și se formează o bilă, se pune la frigider pentru 30-40 de minute.
6. Se coace aluatul la 190C, timp de 10-12 minute.
7. Se umple tarta cu crema de vanilie și fructe.
Savurați cu plăcere!
O! PREȚ MIC 2.5%,
Moldova Zahăr
Avicola Cimișlia Ouă pentru familie
Винницкий Млинар Făină de grâu
BUN STRABUN Unt Țărănesc 72.5%
DR.OETKER Esență vanilie
Căpșuni, afine, physalis, kiwi, struguri, mentă