0
1. Se toarnă apă în bol, se adaugă zahăr, drojdie și se lasă 4-5 minute.
2. Se toarnă unt topit, esență de vanilie, se sparg ouăle, se mixează.
3. Se adaugă făină, cacao, sare, se amestecă, apoi se frământă.
4. Se formează o bila, se aplatizează, se pune într-un recipient curat, se acoperă cu prosop și se lasă la dospit o oră.
5. Se îndepărtează prosopul, se pudrează masa cu făină, se întinde aluatul si se taie pătrățele de 5X5 cm.
6. Se toarnă ulei în cratiță, se încinge, se adaugă gogoșii și se prăjesc pe ambele părți câte 4-5 minute.
7. Se scot pe un prosop de hârtie. Se scobește fiecare gogoașă.
8. Se transfera crema de alune într-un poș și se umple cu cremă.
9. Se pudrează gogoșii cu zahăr pudră, cacao și scorțișoară.
Poftă bună!
Făină de grâu
Unt topit BUN STRĂBUN
Zahăr
Esență de vanilie
Apă călduță
Ouă de găină
Drojdie uscată
Sare
Cremă de alune LINELLA
Scorțișoară
Zahăr pudră
Cacao
Ulei de floarea soarelui