0
1 Pentru aluat se amestecă într-un bol făina, zahărul, sarea și alunele măcinate (prealabil coapte).
2 Se adaugă cubulețe de unt rece și se amestecă până se obține o textură asemănătoare nisipului umed.
3 Apoi se adaugă gălbenușul, vodka, 3 linguri de apă rece și se amestecă până se obține aluatul.
4 Se întinde aluatul între 2 foi de pergament cu o grosime de 4-5 mm, se pune în tavă, se înțeapă cu furculița și se pune la congelator pentru 30 de minute.
5 Pentru cremă se bate untul moale cu zahărul, se adaugă ouăle bătute, apoi făina și alunele măcinate și se amestecă până se omogenizează.
6 Se scoate forma din congelator și se coace 10 minute la 180 de grade C.
7 Se unge cu albuș de ou ușor bătut și se mai coace încă 10 minute.
8 Se acoperă baza cu cremă, se pun prunele tăiată și se transferă la cuptor pentru 40-45 de minute, până se rumenește.
9 Tarta răcită se servește cu înghețată, frișcă sau topping-ul dorit.
Poftă bună!
Făină
Unt 82% "Bun Străbun"
Zahăr
Ouă
Alune de pădure
Prune
Sare
Vodcă
Apă