0
1. Se pune făina în bol, se adaugă cacao, zahăr pudră, sare și se amestecă.
2. Se pune unt și se frământă, se sparge un ou, se mai frământă un pic și se formează o bilă, se întinde în formă de cerc și se aranjează pe tava de copt.
3. Se taie excesul și se pune pentru 5 minute la congelator.
4. Se scoate din congelator, se înțeapă cu furculița atât la baza cât și margini. Se coace la 200 grade °
C 15 minute.
5. Se rupe ciocolata în bol, se adaugă frișcă lichidă fierbinte, se amestecă lent până se topește.
6. Se scoate tava din cuptor, se aranjează la bază gem de prune, se toarnă ganajul de ciocolată și se nivelează.
7. Se pune tarta la frigider pentru 3-4 ore.
8. Se decorează cu prune și nuci.
Poftă bună!
Făină de grâu
Cacao
Zahăr pudră
BUCĂTARUL Sare
BUN STRĂBUN Unt
ALPINELLA Ciocolată
Gem de prune
Frișcă 35%
Prune proaspete
Nuci